Het verhaal van een flinke meid

Zingever. Firestarter. Verbinder. Inspirator. Coach. Eerst perfect plaatje, dan burned-out single mama, nu gelukkig getrouwde vrouw. Dit is mijn verhaal!

Van jongs af aan ben ik op zoek naar de zin van mijn leven. Het resultaat? Heel wat omzwervingen en een bochtig levenspad : ) Ik werd een avonturier, een rebel en een vechter.  Mijn motto: “Het leven is misschien een strijd, maar mij krijgen ze niet klein”. Ik wilde mezelf bewijzen, maar dat kostte me een huwelijk, een relatie, een burn-out en mijn zelfvertrouwen.  

San de aanstormer

Ik wist precies hoe mijn leven er zou uitzien… en kon niet wachten om op eigen benen te staan. Mijn turbulente jeugd achter mij laten, bewijzen dat ik het beter kon. Toen ik 18 was, ging ik alleen wonen en combineerde mijn studie Communicatiemanagement met meerdere jobs.

Net afgestudeerd ging ik aan de slag bij een grootbank. Dat geld, cijfers en formaliteit mij niet liggen, negeerde ik. Ik zat ‘safe’, dacht ik. Tot het keurslijf begon te knellen en ik zat te wenen op de bus. Mijn gouden kooi verstikte mij… maar ik ontdekte snel dat het deurtje openstond. Ik vloog naar buiten en ging aan de slag in de horeca. Pure vrijheid!

Terwijl ik 24/7 werkte om geld te sparen voor een wereldreis, kreeg ik plots een offer I couldn’t refuse bij een toonaangevend marktonderzoeksbureau. Een droomjob, fijn loon, zalige collega’s en snelle firmawagen: dat kon ik niet laten liggen, dacht ik. In diezelfde periode vond ik ook de ‘ideale’ man, die me een paar jaar later ten huwelijk vroeg.  Reisplannen in de kast, ego rustig, familie blij : )

San de jongleur

Een trouwfeest ‘uit de boekskes’, een wolk van een kind, een bloeiende carrière, mooi huis en dito auto. Mijn plaatje klopte, en hoe! Als flinke meid deed ik mijn best om de perfecte partner, mama en researcher te zijn. Ik had alles wat ik wou en toch… voelde ik me onrustig, gefrustreerd, bang en eenzaam. Ik liep vast in mijn huwelijk en zag hoe mijn ‘ideale’ leventje ineenstortte. Er klopte iets niet, maar ik wist niet wat.

Op de ochtend van mijn 30ste verjaardag gaf ik mezelf 10 jaar om uit te vissen wie ik was en wat ik wilde met mijn leven. En ik had ze nodig:

  • Na 3 jaar knokken voor ons huwelijk gingen mijn man en ik als vrienden uit elkaar. Daarna had ik 6 jaar een uitputtende knipperlichtrelatie en probeerde ik de ‘perfecte’ partner, huisvrouw en plusmama te zijn in een nieuw samengesteld gezin.
  • Ik nam een saaie 9 to 5 job om in co-ouderschap voor mijn zoontje te kunnen zorgen. Ik holde mezelf voorbij en probeerde krampachtig een leven te leiden dat niet bij mij paste. Doodmoe, gefrustreerd en onzeker belandde ik in een burn-out.
  • Van mijn sterke, ijdele, strijdlustige zelf schoot niets meer over. Ik was volledig vastgelopen en moest dringend op zoek naar mezelf. Naar mijn waarden, mijn hart en mijn kracht.  

San de zinzoeker

Maar stap per stap veranderde er iets. Mijn burn-out sleepte langer aan dan ik hoopte maar bleek een – goed verpakt – cadeautje. De pijn was groot genoeg om mijn leven te transformeren:

  • Ik werd zelfstandig ondernemer en investeerde tijd, geld en energie in opleidingen. Zo schoolde ik mezelf om tot professioneel coach en businesstrainer.
  • Coaching- en NLP-opleidingen toonden me dat je meer impact op je leven hebt dan je denkt. Mindfullness en Oosterse filosofieën leerden me berusten en loslaten.
  • Yoga leerde me flexibiliteit van lichaam en geest. Ik ontdekte hoe volgehouden inspanning en toewijding leiden tot ongelofelijke resultaten. Yoga is my way of life!
  • Ik stopte de knipperlichtrelatie en trok uiteindelijk de man aan die mijn vrouwenkracht aanwakkert en me stimuleert om elke dag het beste uit mezelf te halen.
  • Intussen heb ik mijn droom om te reizen vanonder het stof gehaald. Stap per stap creëer ik mogelijkheden om deze waar te maken.

Ik gaf mezelf tijd, vond rust en leerde mezelf graag zien. Daardoor verwacht ik nu minder van anderen én heb ik ruimte om te delen. Ik ben gelukkig en tevreden met wie ik ben…

…tenzij op dagen dat ik mijn haar niet goed krijg. Dat kan nog steeds een drama zijn : ) Of wanneer mijn puberzoon op al mijn knoppen tegelijk duwt en ik hem achter het behang zou plakken. Maar hé, dat is perfect normaal. En zo lach ik nog ’s om mezelf.    

Waarom ik mijn verhaal met jou deel? Misschien is het dat duwtje dat jij nodig hebt om je leven in handen te nemen. Want als ik kon komen tot waar ik nu sta, dan kan jij dat ook. Het vraagt wel wat werk en af en toe heb je wat begeleiding nodig.

Genoeg dus over mij, wie ben jij?

Ontdek je levensfase

 

Meer weten of eens afspreken?

Bel 0476 65 25 84 of stuur een mailtje

Vind en deel je vrouwenkracht

Als vrouw stel je hoge eisen aan jezelf, loop je jezelf voorbij en word je geleefd. Kom thuis bij jezelf, of je nu een aanstormer, jongleur of zinzoeker bent. Kies voor de vrouw die jij bent en ga voluit in je vrouwenkracht staan. De wereld heeft die hard nodig…

Contacteer mij

Bel 0476 65 25 84

Stuur me een mailtje